Acest ulei ieftin te ajuta sa scapi de psoriazis, infectii vaginale, infectii fungice, acnee si multe altele

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o planta orginara din Australia.

Uleiul de arbore de ceai are proprietati antiseptice si este folosit ca tratament adjuvant in tratarea ranilor si prevenirea infectarii lor.

Au fost realizate foarte multe studii de laborator care au dovedit actiunile antiseptice, antimicrobiene, antifungice ale acestui ulei (datorita compusilor sai activi), mai ales in ceea ce priveste combaterea infectiilor fungice, acneei sau infectiilor vaginale.

Uleiul a fost utilizat ca tratament complementar si in tratarea plagilor chirugicale, a arsurilor si in tratamente stomatologice.

Uleiul de arbore de ceai este activ impotriva unor tulpini de Staphylococcus aureus, pe care il inactiveaza cand este folosit in concentratie de 10%.

In prezent sunt disponibile foarte multe produse dermatologice care contin uleiul de arbore de ceai ca produs activ, inclusiv sapunuri, sampoane, balsamuri de buze, creme si unguente pentru tegumente sau chiar paste de dinti, deoarece se considera ca uleiul are si beneficii de ordin cosmetic.

Cand a fost prima data descoperit de cercetatorul Arthur Penfold, in anii 1920, a fost imediat supus analizei.

S-a constatat ca acest ulei are beneficii extraordinare de sanatate, care au determinat imediat popularitatea acestuia. Astazi, exista un total de opt specii diferite de arbore de ceai, toate folosite in industria medicala si cosmetica.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale folosirii uleiului de Melaleuca in viata de zi cu zi este capacitatea acestuia de a filtra si purifica organismul de toxine.

In trecut, oamenii foloseau frunzele pentru a face inhalari in scopul curatirii organismului. De asemenea, frunzele au fost folosite ca tratament pentru rani si ar putea ajuta in tratarea arsurilor solare si iritatiilor datorita calitatii lor de racire.

Uleiul de arbore de ceai are grija de piele, lasand-o improspatata, hidratata si tanara.

Calitatile arborelui Melaleuca Alternifolia:

Acestea sunt toate proprietatile uleiului de Melaleuca pe care ar trebui sa le stiti:

• Analgezic

• Antibacterian

• Antifungic

• Anti-infectios

• Anti-inflamator

• Antioxidant

• Antiparazitar

• Antiseptic

• Antiviral

• Decogestionant

• Digestiv

• Expectorant

• Imunostimulent

• Insecticid

• Neurotonic

• Stimulant

• Regenerare a tesutului.

Pentru a obtine cele mai bune beneficii din acest ulei, iata cum ar trebui sa-l folositi in diferite scopuri:

Acnee

Una dintre cele mai comune utilizari ale uleiului din arbore de ceai este in produsele pentru ten, in special cele pentru acnee.

Un studiu a descoperit ca uleiul din arbore de ceai este la fel de eficient ca si benzoil peroxidul, dar fara efectele secundare ale acestuia, de inrosire si descuamare a pielii.

Iti poti face o lotiune pentru fata amestecand 5 picaturi de ulei esential din arbore de ceai cu 2 lingurite de miere cruda. Intinde pe toata fata, lasa sa actioneze 1 minut si clateste.

Par

Uleiul din arbore de ceai s-a dovedit a fi benefic sanatatii parului si scalpului. Uleiul din arbore de ceai are capacitatea de a calma pielea uscata, matreata si poate fi folosit chiar ca tratament pentru paduchi.

Pentru un sampon de casa cu ulei din arbore de ceai amesteca gel din aloe vera, lapte de cocos si alte uleiuri esentiale precum cel de levantica.

Curatenie

O alta modalitatea fantastica de a utiliza uleiul din arbore de ceai este curatenia casnica. Uleiul din arbore de ceai are proprietati antimicrobiene puternice si poate ucide bacteriile rele din casa. Pentru o solutie de curatat facuta in casa se amesteca uleiul din arbore de ceai cu otet si ulei esential de lamaie.

Piele (Psoriazis si Eczema)

Uleiul din arbore de ceai calmeaza si reduce orice tip de inflamatie a pielii inclusiv eczema si psoriazis. Se amesteca 1 lingurita de ulei de cocos, 5 picaturi de ulei din arbore de ceai si 5 picaturi de ulei de levantica pentru o lotiune pentru tratarea eczemei sau sapun de corp. In plus, daca suferi de eczema sau psoriazis poti urma dieta GAPS si poti lua suplimente cu vitamina D3.

Ciuperca pentru unghiile de la picioare si pecingine

Datorita capacitatii de a ucide paraziti sia combate infectii micotice, uleiul din arbore de ceai este o alegere foarte buna pentru ciuperca unghiilor de la picioare, piciorul atletului si dermatita.

Aplica ulei din arbore de ceai in zona respectiva. Pentru ciupercile persistente poate fi amestecat cu ulei de oregano. Uleiul din arbore de ceai poate fi utilizat cu succes si in cazul negilor, doar aplicati ulei din arbore de ceai pe zona afectata timp de 30 de zile.

Infectii si taieturi

Uleiul din arbore de ceai amestecat cu cel de lavanda reprezinta ingredientele perfecte pentru un unguent de rani ce poate fi facut in casa.

Curata intai rana cu apa si hidrogen peroxid daca este nevoie, apoi aplica uleiul de arbore de ceai si panseaza pentru a feri de infectii. Un studiu publicat in Revista de Dermatologie Informativa a descoperit ca uleiul din arbore de ceai omoara si MRSA si infectiile stafilococilor.

Pasta de dinti pentru sanatatea orala

Datorita capacitatii sale de a ucide bacteriile rele si, in acelasi timp, de a calma pielea iritata, uleiul din arbore de ceai este ingredientul perfect pentru pasta de dinti facuta in casa.

S-a demonstrat ca reduce sangerarea gingiilor si carierea dintilor. Se amesteca ulei din arbore de ceai cu ulei de cocos si bicarbonat de sodiu pentru o uimitoare pasta de dinti facuta acasa.

Recomandari: Pastrati uleiul de arbore de ceai departe de indemana copiilor si evitati contactul cu ochii si urechile. Femeile gravide, mamele care alapteaza sau persoanele grav bolnave trebuie sa consulte un medic inainte de a utiliza acest tratament.

Distribuie acest articol util prietenilor tăi!